35 av 40

35 av 40 elever var intresserade av min och Helens Ellengrupp! Åh vad glada vi var när vi var klara. Vi pratade och lekte värderingsövningar på löpande band. Så många individer och så olika.
Nu har vi bara suttit här hemma med en kopp kaffe och tagit in allt och lottat ut elever som ska få vara med i gruppen. Vi har planerat nästa träff och utbytt erfarenheter om livet över en bit mat.

Jag är smått trött nu men lycklig i hjärtat.

Det här känns bra och kul!

Ovissheten har blivit till visshet och jag är lättad, det är övergående :-) Det var värt pengarna!

Fick tillbaka min skrivuppgift idag från vår tutor, jag hade helt förträngt den och glömde bort vad jag skrivit om och om jag ENS hade lämnat in den. Frågade Elin med smått panik i rösten - Har jag lämnat in den?
Elin korrläste den ju så den var inlämnad och jag fick tillbaka uppgiften med orden "En synnerligen välskriven uppgift som stämmer helt överens med vad som efterfrågas! Jag säger bara att jag har min Elin att tacka för det, vilket samarbete!

Det är en intensiv vecka det här och jag går omkring med en känsla av att ha glömt något....har jag det påminn mig :D

inne i karusellen igen...

...då var det dags igen.

var så säker på att jag sätter på mig skjorta, kavaj och foträta skor.
får spela vuxenspelet trots mina ynka 22 år.
klorna utåt och en kom ihåg lapp i handen.
för nu ska det slåss.

fick liksom ingen bra vibb av överläkare Göran.

det är nu jag saknar min polska tant som förhör 150 km/h men faktiskt tar mig på allvar.
 
antar att jag måste börja om från början igen också och då blir det stick och nålar och lämna massa blod igen. tycker mig komma ihåg hur de var förra gången.

laboration. 

men det är en säkrare emma den här gången. 
ingen panik i rösten utan bara ett konstaterande. 

dom slussade iaf mig direkt till de högre instanserna och det är ju skönt för då slipper jag alla omvägar men det får mig verkligen att känna mig som ett stort problem. 
 

emma har en paus i sin pluggdag, jag har varit sjukt effektiv idag och jag är stolt!

snart blir det ett corepass och sen hem till Tessan.

kramåhej

nya kastanjer i mitt fönster



Idag visade sig Linköping från sin bästa sida! Efter att ha besökt Hemköp och Bibilioteket (och lånat en himla bra bok) gick jag ner till Stångån (mitt andra hem) och la mig under ett träd och läste "Så duktig och så ung" i solen!

En känsla av att ha hela världen i min hand, det är ju faktiskt jag som bestämmer.
Vem är det som har ansvar?
Jag.
Jag tog mig hit.
Bröt precis där jag skulle.
Helt rätt.
Men,
Känslan i magen säger:
- Emma, tänk lite längre!
- Lyssna på mig.
- Framförallt var inte rädd.
VÅGA

Våga känna efter och iallafall tänka tanken.
 


Fick sällskap. Jag låg med huvudet på väskan, den satte sig precis bredvid mitt öra.

Nu på eftermiddagen blev det spontanmiddag hos Jossan. Mys det är att bo så nära att det bara är att springa över. Stuvade makaroner och köttbullar :-) Och äppelkaka!
Behöver jag tala om att Emmas kärlekshandtag har expanderat efter dessa orgier i söta saker. Men jag får lyssna på Men Björn gjorde klart för mig, Eve och Clara igår att kvinnor ska vara rinda om baken, jag tar till mig det ;-)

Sen mötte jag upp Lovisa och vi gick till Johanneskyrkan på gudstjänst. Och jag gillar det, ja det gör jag. Det passar mig och jag trivs, trots att jag inte känner nån. Det är bara en känsla! :-)
Och vad trevligt det var att prata med Lovisa lite mer än bara i skolan. Hoppas på en fika snart!

Och nu ikväll skulle jag kika på film men jag vet inte, jag tror jag kryper ner i soffan med täcket och kikar på mina vaniljljus istället och läser lite. Njuter lite av att ha hela mitt liv i min hand!

På torsdag blir det antagligen Mamma och Pappa för hela slanten! Skogen, kanske svamp och lingonsylt.
Men innan dess Ellenrekrytering, semenarium, föreläsning och träning!

En ny vecka!

fluringar

Det fungerar att träna, jag är helt överlycklig! Jag har tränat några pass nu och jag är INTE förkyld :-) Har precis hoppat mig igenom ett medelpass för att bota gårdagens baksmälla!

Efter ytterligare en seeeg dag på gymnasiet åkte vi hem för sista gången från Tranås den här VFU perioden och vi var glada och hela vagnen hatade oss. Arga blickar har fått en helt annan innebörd ;-)
Elin och jag cyklade hem och slappade i soffan och pratade bort några timmar innan det var dags för henne att sätta sig på tåget till stockholm.


Tim och Emma äter Marsglass, pressbyrån sålde ut för FEM KRONOR!!! det blev en tradtion.

Det blev föris här hemma med pizza och musik, jag är lite rädd för att mina grannar inte tycker om mig längre. Sen begav vi oss upp till HG, jag på cykel och dom andra med buss! Jag kom först :-P 

På HG var det ganska dött först men sen droppade det in massor med folk och jag och Andreas pratade djupt. Sen ägde vi dansgolvet i dirty dancing anda hela kvällen till kl 03.00 då vi sjöng stad i ljus. 



Andreas i mina pyjamasbyxor efter att Jossan lånat dom! Redo för HG!

Emma vaknade med ett tungt huvud, som Cattis påpekade så snällt ;-) att jag ofta gör nuförtiden :-P Men Jossan tog med mig ut på promenad och vilken fin höst vi har. Vi tog Stångån runt och såg när dom öppnade dammluckorna! 

 
När jag kom hem pep telefonen till och det blev en tur till IKEA med Micke. Ett diskställ, grytlappar och ljus i alla dess former blev resultatet. Glass hann vi med också :-) Mumma!

Nu är Emma trött, men Emma ska snart tagga till för att träffa delar av Nollegruppen hemma hos Evelina ikväll. Men först kommer Jossan och bakar och lånar min ugn,  trevligt med sällis!


Ibland önskar jag att jag fick se mig själv ur dina ögon.
Så jag förstår vad du ser,
det som jag inte ser.
En mening igår fick mig att tänka till.

Jag ser inte Emma.
Jag måste lära mig se mig själv som den jag är nu.
Emma här och nu.

Tristess!

VFU I TRANÅS!



Helt underbar massagestol! Visst ser den ut som en gigantiskt babysitter :-P


Joel får djupmassage och skakar hela han!


Tröttsamt att ha personalrumsvetenskap!


Vi läser personalrumsvetenskap på hög nivå. Aaaaarghh hur uttråkad får man bli? Den här veckan är helt sanslöst trååkig. Lektionerna år inte att beskriva med ord. Sitta längst bak i klassrummet och titta är helt sjuukt tråkigt och speciellt med konstiga lärare. Enda räddningen den här veckan är gruppen och massagestolen i personalrummet och att solen skiner på våra vackra ansikten.
Idag har vi tom börjat gå från lektionerna innan dom är slut för att det bara inte går att uthärda.
Imorgon är det iaf fredag och med tanke på att pengarna kom idag så blir det HG. Pengar och praktiken är slut kan det bli annat än fest. Nog för att det bara är Jag, Andreas och Tim som är på :-)
Vi har levt på denna fredagskväll hela veckan!
Och imorgon när vi har 2 timmars hål (ovanligt, inte) ska vi gå ut och äta i Tranås. Lunch i solen förhoppningsvis i Tranås.

Ikväll har Helen varit här och ätit äppelpaj och vi har planerat Ellen. Åh vad taggad jag är. Och vad trevlig Helen är. Det går sådär kanonbra att samarbeta så jag blir alldeles rörd. Vi har druckit the och käkat paj hela kvällen och pratat tjejgrupp och viktigsaker.

Sova var det. En dag till med uppstgining kl 0500.

Snart har vi i Tranåsgruppen ett liv igen, snart, snart....




Veckans kommentar:

- Åh samla chiiii!
- Åh aaandaaaas in och aaanddaaasss uuuttt!

Tim härmar Emma och Elins yogapass!

Längesedan jag skrattat så mycket som den här veckan.

Skogsprommis

Den här veckans VFU känns så onödig. Det är mer socialisation i gruppen än att vara i gymansieskolan. Fast fy vad roligt vi har. Vi har skratta järnet nu i två dagar!


Solen sken idag så när vi smitit två timmar förtidigt från VFU.n och sovit på tåget begav vi oss ut i skogen och prommade ett bra tag! Sååå sköönt!






Vi hamnade efter ett bra tag i Gamla Linköping, där vi hittade jordens mysigaste café! Vi plockade ett äpple och gick vidare!





Charlies Änglar

Igår var det sittning. Temat var Superhjältar. 
Jag, Jossan och Elin var Chariles Änglar, Vi blev Ruffs änglar :-) Vi var snyggast och höll hela Linköping i våra händer. Vi gled in på höga klackar under sista tävlingsgrenen och tog Sailor Moon och ägde på charader. 
Slitna var vi nog alla efter en vecka ute på praktik, det blev en ganska blöt kväll. 

Träffade henne, plötsligt stod hon bara där. För många gånger för att bara vara en slump. Äntligen så fick jag ta ett steg till, framåt den här gången.

Mycket dans, ett blått knä efter att Emma gled i något som troligtvis var öl och ramlade på dansgolvet, jag var inte den enda! 
 
Kvällen slutade i bergochdalbana och jag söker den där känslan. Av att finnas här och nu men hittar den inte. Letar och söker så intensivt att jag kapitulerar. Och självklart föll jag. Min mörka sida tar över i takt med att alkoholen ökar. Men jag fick tanka med kram och varm hand på ryggen. Och idag står jag själv. 

Idag har jag botat baksmälla och bara varit med mig själv. Gick på ett pass på friskis på eftermiddagen och sen har jag bara legat med tända ljus under mitt duntäcke i soffan och kikat på Jossans filmer. Jag är nöjd. 

Imorgon blir det frukost på hotell :-) Spännande men lite läskigt. 

 




Jag bad aldrig om det,
jag frågade aldrig om lov.
Jag spelar efter mitt eget manus. 
Ett manus som leder dit jag inte vill hamna,
där jag har varit. 

Och jag ber, skriv om mina ord. 
Älskade du, 
ändra mitt manus. 
Kom in i mitt liv och ändra framtiden. 

För själv,
orkar jag inte.
Jag är kraftlös inför makten som känslan besitter. 

Och när gränserna suddas ut då slår du till med full kraft 
och jag faller. 
Och du vet att jag faller.
Du vet precis var du ska sätta stöten.
Faller handlöst bakåt, 
långsamt men djupt. 

Det är ingen annan vaken, 
jag är ensam med världen. 
Och mitt hjärta glöder. 


 

Hissmissförstånd

Idag hände det, det där som annars bara händer på film.
Jag och Elin kommer hem från VFU:n i Tranås och ramlar tröttfnittrandes in i hissen med cykel och allt. Vi flamsar och larvar oss när hissen åker iväg...åt fel håll!

Elin dubbelkollar så jag tryckt neråt...men nej vi åker uppåt. Upp på fyran där jag aldrig varit. Vi garvar så vi håller på att dö! 
Då händer det,
hissdörren går upp och där står han.
Den oupptäckta snyggingen på fyran.

Herregud, jag och Elin stod som två fån i hissen och bara glodde, säkert med öpnna munnar också, sådär typiskt.
Ingen får fram någonting vi bara glor när han käckt säger att - Ni skulle ner eller hur? Och LEEER! Elin och jag nickar (fotfarande med hakorna vid knävecken!)

Till saken hör att snyggingen på fyran inte var ensam utan hade sin (troligtvis) mamma och pappa med sig. Så jag klämmer ur mig - ehh ni kanske vill åka med, vi kan klämma ihop oss. Så där står vi med snyggingen, snyggingens mamma och pappa och min cykel med min bamsestora cykelkorg!

Mohhaaa trångt blev det och vi småskojade om den långsamma hissen, när snyggingen plötsligt kommer på att han och mamman och pappan ska ut genom den dörren som vi blockerar med cykel och oss själva...

Elin och Emma backar ut över en annan person som väntar på hissen och snyggingen med föräldrar går ut genom porten. MEN innan dom försvinner säger snyggingens mamma Hej då till oss. A men är det inte status. =)

Jag och Elin bröt ihop på vägen ner av lycka över att nu har vi hittat hunken i Emmas hus.
Två kissnödiga tjejer sprang upp för trapporna och slängde av sig jackor och skor och dsikuterade.
Nu är det singelkoll som gäller. Vad är det för status på efternamnen på fyran?!?!

Senare nu ikväll kunde vi tom höra början på bröllopstalet - Ja dom möttes i hissen! Självklart från mamman som faktiskt sa hej då och måste ha gillat oss :-P Frågan är bara vem han mötte :D Vi kom fram till att han måste ha en snygg bror eller så ;-)

Ja det är sånt vi roar oss med efter att ha praktiserat som vuxna lärare en hel dag och försökt vara goda förebilder.

Kan kanske sjukanmäla mig imorgon och bara åka hiss!

Jag åker på tok för lite hiss ;-)

loosingmyself

och ibland vill jag bara stänga av mitt dumma jävla huvud.
Speciellt när alkoholen spelar mig ett spratt.
15 år igen.
Vad göra när det är en sprinterlöpare i mitt huvud som vill fram och i mål.
För att vinna vad?
Det finns inget mål.
Inte på det viset.

Hemlängtan

Emma var inte i form igår, inte på något vis, så när mamma ringde igårkväll för att höra efter vilka filmer jag ville att kakorna skulle ta med sig ner så längtade jag hem. Jag hörde köksljuden hemma hos mamma och pappa. Johannas och Pappas röster. Jag riktigt kunde känna matdoften och ja, Emma drabbades av den här höstens första hemlängtan.
Jag ville också gå och titta på hus och kika på guldnäcken...jag ville också, jag ville vara med!

Ringde som en femåring till Sebastian och klämde fram:

- Kan du prata med mig en stund, det är så synd om mig!

Sen satt Emma och snyftade i telefonen en kvart eller två.

Sen kröp jag ner i soffan och såg på The boondock saints under Jossans filt och myste med vin och cashews!

Väcktes imorse av en kaka två kakor i örat från två favoriter och just nu kan jag inte vänta tills bussen anländer med ett lass av stockholmare! 

Promenad med Emil Jensen och Netto och sen systemet!  


This too shall pass

Sov alldeles för lite i natt, får betala tillbaka för det nu, är så trött så jag bara sitter och gör ingenting och tycker att hela världen är emot mig. Känner mig hemsk. 
Träffade samtalsledarna för tjejgruppen igår över några glas vin. Det ska bli grymt intressant och min samtalskollega är kanon! 
Jag känner mig taggad och lite rädd men det är väl en ganska bra blandning. 
Ramlade in hos Elin på kvällen och sov hos henne, men med allt för många tankar i huvudet var det svårt att sova. 

Och idag, 
en kanonförmiddag hemma hos Joel med gruppen. Stor soffa, kaffe och bulla och massor av prat och diskussion om etnicitet, våld och genus. Intressant. Men ungefär där tog Emmas energi slut.

Jag reproudcerar mig själv och mitt beteende, 
vet inte hur jag ska bryta eller om jag vill, 
kanske. 

Författar inuti mitt huvud, 
skriver sida efter sida. 
Fyller med ord, 
fyller med sanning 
och med lögn. 

Formar ord av vilja
och utav lust.

Jag vill att du ska välja, 
jag vill att min tanke ska bli uppfylld, 
utan min hjälp. 

En kaffe och mammas bullar och en dusch sen ska jag cykla till campus och så får jag se vad kvällen bjuder på. 
Jag har en Joelfilm som ligger och väntar men jag tackar inte nej till sällskap.

Imorgon kommer kakorna ner! <3

Over and out från en trött Emma


 

Fredagskväll i Linkan

Vilken kväll det blev!




Björn övertalade mig idag på föreläsningen att komma ikväll. Och det blev bara så lyckat. Så många kramar och inga krav. En öl och dans. Och jag var jag och jag dög precis som jag är. Precis som jag är. 
Testade NH inför nästa helg när gänget kommer! 
Prat med trevliga människor i kön.  Från Tranås..haha! Min VFU plats. 
Blev gissad till lärare på en gång. 
Fick bra betyg för glasögonen och inträdet betalt! 

Innnan dess var det andrum i kyrkan, 
mysigt och välbehövligt. 
Men ett stort men. 
Gick hem med ett stort hjärta! 

Jag har satt mig i en sits som jag bara har mig själv att skylla. 
Tyvärr är det ett mönster som jag inte vill veta av. 
Men jag reagerar, 
och jag kommer explodera. 
Men ikväll har jag ändå hanterat och respekterat.  
Och det är det viktigaste.
För det svalnar och falnar.

Men det är som att jag bubblar över.
Bubblar över av livet,
och jag vet inte var jag ska göra av mig själv.
Kan inte definiera.
Men jag är glad för det är livet,
livet som bubblar.

and I just want you feel the same feeling

är otroligt tacksam.




To make you feel my love...

Igår blev det prestation igen...
Sådär jobbigt så att jag inte vill vara med längre, sådär så jag flyr från mig själv.
Tog på mig träningskläder och kilade ut och gick längs stångån med ipoden i öronen!

Har pluggat en timme nu och ska på förläsning snart! Det rä fredag och jag tror jag kan se fram emot en lite mer ledig helg än den förra! Och det är skönt!

Igår när jag och Elin åt frukost tittade vi på nyhetsmorgon och dom pratade om att skaffa barn, vilken ålder som var bäst.
Då fick dom in ett mail som dom hade fått och en kille skrev:

- Det är svårt att säga men jag tycker att det är värt ett försök varje kväll :D

Mohhaaa jag och Elin satte morgonkaffet/thet i halsen och skrattade!

Sen på dagen när brandlarmet gick i skolan säger våran tutor: Äh det brinner bara lite, vi har inte tid med det nu! 

Gårdagens ord var Habitus! 

Dagens ord är Hegemonisk! 

inatt kom du tillbaka till mig.
forgive me first!

 


Emma blir upprörd...

....sitter med min kaffekopp och gröttallrik i soffan och kikar på nyhetsmorgon. Det är lokala nyheter från Östergötland och nyhetsankaret berättar om ett försök till våldtäkt i Söderköping inatt. Han beskriver händelseförloppet, han slog ner henne och drog in henne på en gård, då hon skrek på hjälp blev han rädd och stack.
Men då kommer slutkommentaren av nyhetsankaret, - Polisen letar nu efter spår och gärningsmannen bla bla...kvinnan beskrivs som Lång och blond? Stop, Hej vad hände här? Vad hade hennes utseende med saken att göra? 
Jag hoppas bara att jag hörde fel....att det var gärningsmannen som var lång och blond...! 

Efter Elins och min tur på HM igår när kassörskan står med en Mamma som köpt tiotals byxor till sin lille son och säger högt och ljudligt över hela butiken att - Ja killar leker ju mer vilt än vad flickor gör, det sliter ju så på byxorna....! 
Jag vänder mig om mot Elin i Slowmotion och säger - ELIN! Hörde du det där? 
A men vad är det för stil...

Reklamen igårkväll när vi låg och bara lökade i soffan hela kvällen är ju lika hemsk....Det är fruktansvärt! 

Jag är skadad av min utbildning! 
 

Prat, prat och massa tankar....

Det är så skönt att få prata, för det är så mycket tankar.
Rädslan för olikheter försvinner så sakteliga och vi börjar samtala och diskutera. Framförallt kanske lyssna. Lyssna på varandra utan att döma med det samma och utan att få den personen framför att tycka samma sak.
Man måste inte tycka lika.
Efter en hel dags läsande om genus med Elin och en kväll med Sebastian så har jag fått en insikt i om hur jag fungerar och att det kan bero på att jag just är tjej. 
Känslan av att alla ska hålla sams, vara till lags och att man ska tycka lika för dte är ju det som är bäst, det måste inte vara så. 
Det är inte fel att ha olika åsikter. 

Allt som sägs spelar mot mitt känslospektra, jag tar åt mig personligen. Har gjort, men försöker att inte göra det nu längre. 

Timmarna flyger förbi och jag börjar så sakta komma in i lunken. Sova på morgonen och vara uppe på kvällen. Svårt när man är van att gå och lägga sig kl. 22 i vanlig föskoleanda. 
Idag hade jag tvättid kl 0700 och jag gick upp slängde in två maskiner och gick upp och la mig och sov till 0930 vilket behövdes efter en sen kväll. Och allt detta utan ångest för de två artiklarna som jag skulle läsa nu på förmiddagen som jag hunnit med och läst klart. Detta låter säkerligen patetiskt men det är ett framsteg för mig. :-)

Min rygg har helt säckat ihop, säkert pga axelremsväskor som jag vet att jag inte kan ha egentligen men använt ändå. Med allt fler böcker i. I söndags var jag och Elin och tränade och igår när jag kom hem från Sebastian slog det till i ryggen, samma känsla som förut. Nu blir det till att knapra Ipren och smörja zonkräm för att få bort infamationen. Trött jag blir. Dum kropp! Det var så himla kul att träna och jag hade hoppats på att det skulle hålla nu när det inte är så mycket barnbaciller. Jaja vi får se hur det går.

Utveckling!

Genuspedagogik








Idag har det studerats genuspedagogik! Oj vad intressant det var. Emma och Elin gjorde en djupdykning i barndomen och analyserade våra liv så  ingående att vi inte höll på att hinna läsa klart.
Innan lunchpluggningen hemma hos Elin så hade jag varit och klippt av mig lite hår. Och under tiden jag klipptes blev min frisörs cykel stulen utanför fönstret.
Var rädd om din cykel säger jag!

Lunchplugg hos Elin idag med Kaffe, mat och hobnobs!

Ännu mer hobnobs blev det hos Sebastian ikväll där middag intogs och film visades.

Trött Emma säger Godnatt!