Picknic!

Hur stavar man picknic? Jag ser i mitt förra inlägg att jag stavar det olika varje gång?!?!?! Hjälp mig!

Snålast i Världen ;-)

Jag har blivit utsedd till den snålaste i min familj....vad har jag gjort för att förtjäna det här :D Jag är fett stolt!

Helgen har bjudit på ångbåtstur till Waxholm med Ola och Susanna och Daniel med picnic i en schysst park som jag fortfarande hävdar var en rondell. Vi hade iallafall fin havsutsikt. Vi åt god picknic mat och delade på en flaska vin. Trevligt trevligt! 

Idag har vi firat mor med lunch i Rotebro! Yey det var trevligt! Tyvärr strejkade min mage sen, jag funderar på att amputera den. Jag hyser agg mot den just nu.

Malin kom och förgyllde min kväll och drack te med mig. vi drack kvinnote på balkongen invirade i filtar! Det är sommar!

Nu är det natt iallafall!

Kram och over and out!

Ger vi oss tid att fundera?

Långt inne i mitt bröst finns en längtan, jag vet inte var längtan leder, men den vill fram.
Tiden finns den? Vad använder vi våran tid till?
Jag stressar och lever i både framtid och imperfekt men nu, var finns nu...
Stunden just nu märker jag så sällan av.
Det är få ögonblick som jag stannar upp och njuter i ögonblicket.
Hur ofta tänker man inte att då, sen, imorgon, nästa vecka, förra månaden, förra året. men NU! För fan NU Emma!
Klockan...sätt ner klacken och vrid om...försök att glömma och lev nu.
Hur skulle vår värld se ut om inte tiden fanns på det sätt som den gör idag.

Jag är slav under tiden, jag är fångad och fastkedjad. Jag har varit det så länge, jag märker det knappt, jag springer och jäktar för att vinna minutrar....för vems skull?  
En manisk tvångstanke att alltid vara i tid och ha gott om tid. Vara i tid....Klockan stressar mig! 

Den som har ena benet i framtiden och det andra i det förflutna pissar på nuet!

Jag ska banne mig sluta pissa på nuet för min tid är inte oändlig! 
 

Imorgon, idag, igår NU!


Jag har tagit mig an Lukas. Det är dags att ta ett steg till ett steg längre!


Klas klättremus yo yo!

Måndag morgon och jag har fortfarande ångest över vad jag ska göra med mitt liv...!?!?!
Nu är det iallafall dags att åka iväg till jobbet jag ska bara fixa det sista i lägenheten inför visningen ikväll. Jag får liksom backa ut genom dörren, ska gömma datorn och andra viktiga saker....!

Ikväll ska jag och Daniel gå och se på Frida som ska spela Klas Klättremus! Wow vad kul det ska bli...! :D

Ja just det tåget var det ja!

Over and out!

Varmt!

Helgen har gått i grillningens tecken!

En schysst helg tillsammans med en schysst kille och schyssta kompisar är iof olidligt trött på att ha jättefint runtkomkring mig pga av visningen av lägenheten. Det suger! Men imorgon är det sista dagen!

Over and out!

                                      


 


Ni måste ju få se mina estetiska konstverk i lägenheten också ju






Nu är det dags att sova! Barnen väntar imorgon!

Vad ska jag göra med mitt liv? Jag har haft fetångest den här helgen och har fortfarande i lagom dos...En Nisan- fika limdrade dock den värsta ångesten nu är det bara som en molande värk någonstans i magtrakten kvar!

Klar för visning!

Daniel har uppstått från det döda och lägenheten har blivit städad!

Vill ni se resultatet?!?


Badrummet


Balkongen


Datorhörna


Sovalkoven


Vardagsrummet

Nu är jag nöjd, lite småsaker som fattas men det mesta är fixat!

Nu är det natten och födelsedag imorgon!

Over and out!


Nån jävla städtant

....är jag just nu! Shir jag håller på att städa inför visningen på söndag och eftersom vi förhoppningsvis ska bort fredag lördag så får det bli ikväll och imorgon som är städdagar! Jag vet inte hur mycket som ska städas inför en visning. Jag ligger på knä eller står på stolar och skurar från golv till tak. Det behövs säkert inte men jag tänker som så att det kan alltid vara bra och göra det för om inte nu så ska det ju göras till flytten.
Behöver jag säga att jag egentligen tycker väldigt mycket om att städa! Det är fan så meditiativt!

Daniel ligger med feber i sängen och snarkar som en gris. Det har han gjort sen halv fem med undantag för några kissturer och vattenturer! Japp det var våran helg tillsammans ;-) Nej skämt åsido men det känns lite så! Det är lungt och skönt här nu iallafall! Borde slå in hans presenter, grabben fyller ju år på fredag!

Igår morse blev det ambulansutryckning för mina nycklar kom bort i våra brevlådor, jag är mäkta stolt att jag hann fixa brev till brevbäraren och engagera både grannar och Åsas föräldrar i nyckelletandet plus att hinna till jobbet i tid! Jag var lite uppe i varv när jag kom dit måste jag erkänna!

Cattis har försett mig med Mikas album vilket har varit städmusiken ikväll, jag gillar det verkligen!

Daniel feberyrar....det är lätt påfrestande!

Over and out!

Söndag

Hello gott folk!

Längesedan det bloggades här, sjukEmma har varit i farten igen och blivit av med lite pengar ännu en gång. I onsdags däckade jag totalt jag orkade inte ens gå upp ur sängen. Jag ringde till jobbet och sjukskrev mig vid 07.00 och sen sov jag till12.30 sen sov jag vidare i två dygn...vadå trött?

Helgen har varit  bra, i lördags åkte jag och Daniel och tränade mitt på dagen och sen blev det lunch på bistro kummin på kungsholmen. Jag åkte sen vidare till söder och mötte upp Hanna på Mariatorget och kollade in små inredningsaffärer och fick inredningsnoja!
VI gick till Café Soda och drack Latte och macka och pratade strunt och viktigheter under några timmar tills cafét stängde. Sen bjöds det på en strålande promenad till plattan genom ett vårvackert stockholm med vackert sällskap också!

Åkte hem och handlade stort på konnsum. Jag skulle laga mat till Daniel och det blev en repris på Emmas meny från i torsdags, Potatis och purjolökssoppa med nybakat bröd och en flaska rött. Vi satt och snackade och sen började vi tagga till inför kvällens utgång till den Thailändska tigern där Rominas klubb Caliente hade nypremiär. Vi mötte upp Andreas och intog den Thailändska tigern! Grymt mycket dans och schysst dricka 3 för 100 var min paroll hela kvällen! Sen dök Malin S upp och det var så kul att träffa henne!
Själv blev man uppragad i toakön och Daniel dansade med två som han inte visste var tjejer eller killar! Det var kort sagt en kul kväll!
Daniel bjöd på fyllemat sen på Korvmojen vid zinkensdamm!

Idag har min hyresvärder varit här och grejat inför visningen! Jag ska snart iväg på balett med Johanna men först lite bilder från förra helgens strapatser:



                                                      








Nu är det vår!

Puss!


Resturang Förrådsgatan

Hello hej!

Här sitter jag nyduschad och redo för att möta min nya dag. Vi ska åka in till kungsholmen för att köpa biljetter till friskis och svettis dag på gröna lund imorgon. Man får gå in tidigare och får radikalt bättre pris som friskis och svettis medlem. Så självklart måste vi åka dit och åka massa roliga saker :-) Vi kanske får sällskap av Andreas vilket blir ännu roligare. 

Annars så har saker och ting löst sig till det bästa måste jag säga. Lite tid och luft har gjort att jag fått perspektiv på mitt liv. Vilket känns väldigt bra. Jag är en person med enormt kontrollbehov...Hur får man bort sådant? Jag vill ha kontroll men inte manisk kontroll...

Daniel har flyttat in i Mickes lägenhet och han trivs bra, han är typ lite förändrad sen flytten. Men dock till det bättre! 

Igår var vi och tränade, längesedan för min del. Det var tungt och jag var grymt trött men ändå skönt. Vi handlade mums på daglivs och när jag stod med huvudet i bröddisken var dte någon som ropade Emma och då stod Jossan där från Rudbeck. Jag blev smått förvånad och kunde inte riktigt placera henne men det klarnade efter ett tag. Vi pratade en stund och sen fortsatte vi våran handling. 

När vi kom hem så lagade vi mat och badade. På menyn stod det igårkväll pasta med ost och spenatfyllning, vitlöksbröd med MYCKET vitlök och avocado och tomat plus ett glas rödvin! Det var så jävla gott så jag trodde jag skulle dö...Det var så underbart gott! Egentligen var det nog inte det men jag var så trött och hungrig och avslappnad efter att ha fått träffa Daniel igen så det var underbart! 




Vi diskade och bänkade oss i soffan och började kika på en film, jag såg första kvarten sen sov jag som en stock! Helt väck! Men acks så skönt! 

I trosdags var mäklaren här och fotade lägenheten, det hade visst blivit bra bilder och min lägenhet hade förvandlats till ett sterilt hem utan personliga saker kvällen innan. På bordet när jag kom hem stod fem GIGANTISKA rosor, jag vet inte om domär kvar från visningen eller om det är Åsa som har köpt dom som tack. Jobbig sits ;-) 
Erik kom över sen på kvällen och käkade middag med mig. Vi lagade exotisk köttfärssås (där Emma glömde löken) och pasta till det dracks det rödvin. Fancy resturang det är på förrådsgatan ;-) 

Nä nu har mannen bubblat klart i telefonen så nu drar vi! 

Bye bye!   


Valborg!

Release me! Jag säger bara det jag känner mig released  måste jag säga. Kvällen och eftermiddagen har kantats av den låten, den har kommit att betyda mycket, en stor favorit!

Valborg är firad och klockan är 02.28 och Malin, Emma (Tha Worm) och Erik har precis gett sig av till nattbussen för att ta sig hemåt.
Jag har haft en riktigt bra dag och kväll. Jobbade idag och det var helt okej, vi hade lite barn och jag hann med ganska så mycket annat som hängde över.
Hann med en fika med Cattis och Ada och ett förtroligt samtal där saker och ting tar en annan vändning. En vändning som inte är bekväm eller komfortabel utan obekväm och kantig men ändå simpel.
Stack ner till centrum för att handla lite vin som vi kunde ha till maten nu ikväll. det var MASSOR av folk där...en hel massa!
Mötte upp med Emma påväg hem och vi åkte tillsammans hem till Solna och började laga mat och fixa till oss lite efter en hel dags grovarbete :-)
Malin dök upp och sen kom Erik.
Vi lagade mat och bänkade oss vid bordet, jag var kanonhungrig!
Jag hade en skittrevlig kväll.... :D Mycket resprat och gamla minnen!

När vi käkat maten och blivit lite lagom runda under fötterna gav vi oss iväg till Skytteholmsparken där vi såg på brasa och lyssnade till Sundbybergs motettkör som skrålade! Lite stämning blev det trots att brasan inte var så stor utan jätteliten!
                 
                                                              


Vi drog oss hem rätt så snabbt eftersom det var ganska så kallt.
Väl hemma kom vi in på ganska så djupa ämnen och det var skönt. Skönt att få lite djup, ibland kan jag känna att jag inte hittar det någonstans. Ikväll fanns det.
Vi smaskade jordgubbar och grädde och sen flummade vi loss. Det började med korttittning och sen var det kört. Ordenligt med skratt!

          


Hörde precis en tjej utanför nere på gatan som storgrät och skrek hysteriskt och en kille som kom efter och ropade på henne. Jag är glad att jag inte är där idag. Att jag kan fira valborg med lagom mängd alkohol i kroppen utan att gå över gränsen. Jag kan bara umgås och ha förbaskat kul med mina kompisar utan att det ska bli krångel, bråk och gråt. Jag är tacksam över det  <3
Jag är tacksam över att dunken inte är uppdrucken och att jag kommer må bra imorgon, kanske lite trött men inte så.

Jag har en lång väg framför mig. En lång väg utan karta och ficklampa. Det enda jag har är mig. Kommer aldrig ha något eller någon mer i den frågan.

Over and out!