Falaffel på illgrön stol

Sitter här hemma nyduschad efter en kort visit på gymmet. Klockan blev alldeles för mycket så jag sprang i ca: 20 minuter på löpbandet och sen tränade jag lårmusklerna och gav upp. Det är så jävla tråkigt att träna utan Daniel jag kan bara inte göra det. det är inte ens pyttelite roligt det är oroligt att träna utan honom. Det var bara superbiffar som var på gymmet annars förutom lillajag som kände mig som en stor flodhäst i jämförelse med alla andra tränade människor. Nu sitter jag och smäller i mig smörgåsar som jag bakade igår som tröst :-P

Träffade Malin och Emma efter jobbet, vi besökte Kilroy i sommarvärmen. Vi träffade Ida som själv har rest i Sydafrika och hon kom med mycket bra tips och vi har planerat om en hel del nu. Hoppas det klaffar med flybiljetter och allt annat. Jag och tjejorna gick till ett kebabhak brevid kilroy och intog falaffel medans vi planerade hur vi skulle få ihop allting. Självklart upptäcker vi att vi räknat fel men det gick att lösa. Kebabhaket hade illgrönastolar som jag var tvungen att föreviga så att ni kunde få se dom:

 


Vi planerade för fullt och åt och Emma sprang på toaletten i ett kör :-P




Nu ska jag gå och sussa!

Dagens vuxenpoäng: Jag stör mig på att det blir så skräpigt på gatorna när det har varit derby på Råsunda.
 

Over and out!

Poänkort på Vi

Tusen miljarder vuxenpoäng till mig, jag har skaffat poängkort på Vi för att få poäng när jag handlar på daglivs varje gång efter att jag tränat :-P
Haha jag tror knappt att det är sant!

Men det är det!

Ajöken!

Blommande körsbärsträd

Tröttheten bara kom över mig på tåget hem nu i efetrmiddags, jag kunde liksom inte ens hålla ögonen öppna för att läsa boken jag höll i handen. Då är det smått illa. Men det har varit en intensiv vecka och helg så det måste väl få ta ut sin rätt kanske.

I fredags skulle jag ju åka till KS och lämna blod på labbet. Så när jag hade klätt på migoch gjort mig iordning och var klar för att sticka iväg upptäcker jag att det inte finns några nycklar. Nycklarna ligger i Daniels byxficka som är i Kista och har labb med plugget. Ups...han hade tagit dom när han gick ner för att hämta tvätten i torsdagskväll och sen stoppat ner dom i fickan, vilket är lätt hänt.
Jag fick helt sonika börja rensa min garderob och vänta på att han skulle komma hem. Jag gjorde mig iordning inför bergravningen och sen möttes vi upp på gatan och bytta några ord och nycklar.

Jag åkte till KS och kände mig helt lost när jag komm in på radiumhemmet. Jag hade ingen aning om vart jag skulle ta vägen. Men jag hittade tillslut en avdelning som kunde ha något att göra med mitt ärende där så jag åkte upp dit. När jag kommer upp till avdelningen sitter till min stora förvåning en mamma till ett av barnen på dagis. Helt ombytta roller blev det och vi blev mycket förvånade båda två.
Efter lite om och men så kom jag iallafall rätt och dte gick hur smidigt som helst.
Senkvistade jag över till Sollentuna där mamma och pappa hämtade upp mig och vi åkte över till Huddinge för begravning.
Det var en fin och liten begravning så som begravningar brukar vara.

Jag och Daniel åkte och tränade sen på kvällen och handlade käk precis som vanligt, det är liksom fredagsrutin nu :-) En ganska så trevlig sådan. Vi lagade mat och kollade på livvakterna på tv men vi kunde liksom inte hålla sams riktigt utan började bråka. Det blev en rejäl fajt och luften rensades ganska mycket.

Igårmorse var det städdag i bostadsrättsföreningen så jag var ute klockan tio prick och torkade dörrar, lister ooch trappräck tillsammans med grannarna. Det var faktiskt himla roligt. Att äntligen få lite ansikten till namnskyltarna på dörrarna intill.
Emma kom över sen på kvällen och lagade middag med oss. Sen stack vi iväg på teater och såg Jösse flickor på stadsteatern. Den var helt otroligt bra mååste jag säga, jag är mycket imponerad.
vi åkte sen till slussen och kollade in Magdas studentskiva men som riktiga tråkmånsar och snåljåpar så betalade vi inte 110 kronor för att komma in utan vi stod utanför och snackade med Magda, Erik och Simon istället. Dom verkade ha det roligt och dte var kul att se dom :-) Dock ganska kallt!

Jag åkte hem till Daniel sen och försökte ta mig av 690 utan att få en spya på mig. Den kvällen kantades av mycket spyor. Jag var alldeles för nykter för att inte lägga märke till det :-P Vi stack hem och låg i sängen bland varma duntäcken och pratade fram på småtimmarna. Jag var helt jävla genomfrusen efetra tt ha stått utanför Umbra i typ en timme. Djypfryst fiskblock I only say!

Idag har vi promenerat i skogen i Täby och sen skjutsade Daniel över mig till Nisan där det bjöds på fika och lite födelsedagsfirande. Oj så trevligt det var! Kul att träffa tjejerna igen allihopa.
Det känns alltid lite konstigt att vara i Rotebro och framförallt åka däriifrån när alla andra stannar kvar. Men Solna börjar bli hemma nu.



Nu ska jag betala lite räkningar och sen är det soffan och film som gäller!

Over and out!

Adjö!

Hockeyspel

Jag och Daniel har precis lirat hockeyspel för fulla muggar, ja allafall jag.
Daniel däremot han tar det försiktigt och långsamt så att gubbarna hinner med ;-) 
Ikväll har det varit full aktivitet, det har tvättats, pluggats och bakats bröd, som för den delen är helt jävla livsfarligt pga av sin extremt hårda yta! Vi har även invigt den "nya" tvättställningen som fungerar förträffligt bra! Tack jobbet! och Cattis! :-)
I eftermiddags var jag och fikade med Erik på John Chris, Vi drack latte och choklad samtidigt som vi mumsade ostfrallor. Det blev nästan lite julstämmning när man fick pysa ner i en stor fåtölj längst in den där mörka men dock mysiga lokalen. Det blev en trevlig eftermiddagsfika med mycket prat :-) 

Det känns som att det har gått i ett i ett sen i onsdagsmorse.
Föräldramöte på onsdagskvällen och mellan 15-18 på eftermiddagen fick jag något superryck och klädde väggar och tak med teckningar som barnen har gjort och jag skrev ut kort på barnen så att skrivaren glödde. Jag producerade en årsranson av dokumentation på tre timmar.
När klockan var 17.45 slängde jag mig in på toaletten och bytte om och sen ut till föräldrarna. Det var ett bra möte! 

Sen sprang Emma nytt rekord ner till stationen för att möta upp Nis på tåget. Vi begav oss in till stan för att gå på systerobror där vi såg Jonas Gardell mfl "stå uppa"  Det var riktigt bra och framförallt kul. Jag drack en staropramen vilket var åratal sen jag gjorde. Det var den godaste ölen jag druckit på länge. Tyvärr var det så varmt att ölen blev ljummen för fort. Det var packat med folk! Massor med studenter och annat kul folk.  När vi begav oss dit kändes det nästan som sommar i luften! Snart kan man sitta med sin öl i handen uteanför i solen kanske!
Jag och Nis propagerar för mer spontana roligheter i veckorna :-)

Jag är ledig imorgon, annars hade jag nog sovit nu. Jag ska till karolinska och lämna massa blod och sen är det begravning. Hoppas på att hinna med och träna sen på kvällen med Daniel. Jag ligger back efter att han börjat träna med Andreas!

Nu är det natten!

Puss puss!

Hagaparken i solen

Hej hej hallå!

Solen skiner och det är riktigt varmt!
Jag och Danne har precis kommit hem från en lång picnicpromenad i Hagaparken, ja eller det blev typ runt hela Brunnsviken! Jag måste erkänna att jag är ritkigt mör i benen för tillfället.
Det är så himla skönt ute just nu, det är precis lagom och nyhetens behag gör värmen och solen extra skön, man har liksom inte hunnit vänja sig ännu.
Dagen började med frukost på balkongen i (hör och häpna) varsin STRANDSTOL med blått och vitt tyg som jag har fått från jobbet.
Vi håller på att rensa ut förråden nu innan flytten så att vi ska få plats med allt nytt. Så i det stora förrådet hittade jag tre strandstolar som var ganska risiga men det går att sitta i dom, och när jag hade tvättat av dom igårkväll såg dom ganska okej ut iallafall! Gratis är gott :-) Så vi käkade frukost i sittandes i stolar och med en varm stor sol i ansiktet! Nu ser jag faktiskt över balkongräcket när jag sitter på balkongen, det gör vistelsen där lite mer exotisk än att sitta och titta in i ett plåtstaket!
Vi slängde ihop lite pastasallad och gjorde ciabattasmörgåsar och gav oss iväg till Hagaparken.
Det var inte fullt så mycket människor som var där som jag trodde att det skulle vara.
Picnicen intogs på en liten klippa nedanför universitetet med en fin utsikt över vattnet.






Vi orkade dock inte gå hela vägen runt Brunnsviken. Vi kom bara till Bergshamra och därifrån tog vi 509:an till Råsunda. Ikväll ska vi till mamma och pappa för pappa fyller år. VI har köpt en köttätande växt till honom. Fast Johanna har fixat en riktig present också, men det var lite roligt med den därväxten, fast den är fan lite läskig =)

Igår var det typ kaos på jobbet, eftermiddagen var så kaosig, men dte var ganska kul. Det var en uppsluppen vårstämmning, vilket gjorde att eftermiddagen gick fort. Vi åt mellanmål ute på gården alla tillsammans och åt glass! Det är vår! Jag slutade tidigt så jag tog diksken och sen pös jag hem och tog mina strandstolar med mig och åkte och dumpade dom här hemma.
Åkte vidare in till Fridhemsplan där jag mötte upp med Danne. Vi besökte systembolaget och köpte en flaska rött efter mycket beslutsångest om vilken flaska det skulle bli. Malin skulle eventuellt titta förbi men så blev det inte. Dela tre på en halvflaska kanske är lite snålt även för mig som är måttlig ;-)  Sen stack vi viväg till friskisen och gymmade och svettades floder. Middagen inhadlades på Daglivs, vad skulle jag göra utan daglivs :-) Vi käkade god mat på kvällen och satt och pratade vilket faktiskt inte hör till vanligheterna. Konstigt egentligen men det verkar som att ju mer vi umgås med varandra så glömmer vi bort att verkligen prata med varandra.
 Det blev en trevlig kväll!

Nu ska jag fixa till mig lite innan vi ska iväg till mamma och pappa och så ska jag nog jazza lite till höjdarnaskivan som Danne precis har satt på. Den är helt underbart rolig, man kan liksom inte låta bli att le!

Ha det bra!






Socker

Sitter här nypromenerad. Solen har lyst på mig och jag har promenerat runt Råstasjön tillsammans med typ hundra tusen andra känns det som. Det är rena E4:an runt sjöarna. Det är förståligt, det är vackert! Jag såg ett helt hav med blåsippor och ett annat hav med några små gula blommor som jag inte vet vad dom heter men dom var fina ändå! Fåglarna guppade på vattnet och solen värmde och vinden slet i håret. Vinden gör på något sätt att jag känner mig mer levande.
Jag har börjat lyssna på Jonas Gardells senaste bok Jenny på podden, den är riktigt bra, otäck, skrämmande pricksäker. Det är han själv som läser och dte gör det bara bättre. Me like him!

Jobbade kortdag idag och dte var välbehövligt. Jag är så ärligt trött på jobbet. Jag älskar mitt jobb men situationen håller på att bli ohållbar. Vi går på knäna. I dag är andra dagen vi är två personal sammanlagt på två avdelningar under frukosten. Vi har jobbat kort så många dagar ja till och med veckor nu så att verksamheten blir lidande. Det är fullständigt omöjligt att överhuvudtaget ha en verksamhet på det här sättet, vilket gör att barngruppen blir uttråkad och lättretlig. Har allafall tagit ledigt nästa fredag så att jag kan gå på begravningen och så tänkte jag att jag kan åka till Karolinska och att dom där proverna på förmiddagen så att det blir av någongång.


Jag tror att jag håller på att bli associal, jag orkar typ inte antränga mig mer, jag njuter av att få vara själv och det är väl inget fel med det egentligen. Men det som jag tycker är oroväckande är att det känns som att ingen förstår mig längre. Det känns som att Danne är den enda det känns som vanligt med och kanske är det tur. Men jag känner inte igen mig själv ritktigt och det är jobbigt samtidigt som jag utvecklas. 
Min påskhelg påverkades ganska mycket av den känslan som jag beskrev förut. Det började med att Romme ringde och ställde in bussen som vi skulle åka till Romme med för att dte var för få som hade anmält sig. Det var tråkigt samtidgt som jag kunde andas ut lite och ta det lite lungt. Jag och Danne åt lyxfrukost på en ganska så kall balkong på fredags morgonen  och sen drog vi in till stan för att byta min jacka och gå i affärer.
När vi kom hem käkade vi och sen sommnade vi och snarkade i tre timmar. Efter att ha vaknat ganska bryskt så stack vi iväg till Täby för att kika på film och mysa lite i soffan. 





På lördagen åkte jag och Frida in till stan och slöt upp med Sanna och Ola lite senare. Vi gjorde stan och åkte hem och käkade och hjälpte till att förbereda påskmiddagen. Farmor och farfar kom och det åts och letades ägg. Kvällen slutade med ffamiljeTP och Kanarisk rom. Men jag kan inte säga att jag känner igen mig själv...

Gudstjänst i glädjens tecken blev det på söndagen, Jesus är uppstånden, ja Jesus är sannerligen uppstånden! En bra predikan som jag kunde ta till mig. Vacker sång som gjorde att tårarna vätte mina kinder mer än en gång. Det är saker som ligger och gnager som jag inte kan sätta fingret på.

Vi åkte till Täby sen och grillade hamburgare vilket var kanongott och ett säkert vårtecken. På kvällen kom Maja, Emma, Jacob, Josef och Julia förbi med ost, kex och kladdkaka!

I måndags fyllde Frida 11 år så vi firade henne och jag gick och var rastlös typ hela dagen. Jag började längta hem redan på förmiddagen till lägenheten och min och Dannes chipspåse och dvd-film som låg här och väntade. Men först var det familjemiddag för att fira Frida vilket var trevligt!





Igår var jag och Danne och tränade, det var två tröttisar som tränade så vi tog det lungt och åkte hem ganska snabbt igen. Självklart tog vi en tur på Daglivs och inhandlade kvällens middag, jag lekte nämligen husmor och gjorde storkok köttfärssås! Den är typ slut nu :-)


Nu är jag svinhungrig och jag har skrivit här alldeles förlänge!
 
Ha det bra gott folk!

/Emma

Skärtorsdag

Hallå hallå igen!

Här sitter jag framför datorn med tandborsten i munnen. Efter en mycket anträngande dag på jobbet ;-) Vi hade 6 barn på våran avdelning, mycket tungt! Det  var så lungt så jag visste knappt vad jag skulle ta mig till. Nisan kom dock och hälsade på mig på förmiddagen och hämtade en lånekjol och en burk som skulle lämnas tillbaka. Ett trevligt avbrott i mitt påklädande och avklädande av typ 10 dockor.
Dagen fortsatte med ett besök på banken och på mammas nya kontor.
Sen på eftermiddagen åkte jag in till friskis och träffade Danne där, vi tog oss in på gymmet och började träna. Det var dock lite segt idag båda två var rejält flummiga. Men rätt som det är när  vi sitter och tränar vaderna kommer en polare till Daniel och det slutar med att vi tränar tillsammans lite och sen bjöd han på middag hemma i hans lägenhet. En liten lägenhet på 18 kvadrat. Men ack så häftig. Vad sägs om illgrön dörr och kanonhögt i tak. Ja det är svårt att förklara så här men den var häftig. Vi lagade mat och det blev nästan en trerätters middag och en hel del prat och schysst musik. Efter disk  och undanplockning var det dags att röra sig hemåt och här är vi nu.

Vi skulle ha åkt till Romme imorgon bitti, vi hade bokat och betalat och allt. Men så idag på lunchen ringer dom från Romme och säger att resan är inställd för det var för få sm hade bokat, så dom kunde inte köra upp bussen. Ganska trist men det är faktiskt ganska skönt att slippa gå upp 05.30 imorgon :-) Jag hann stoppa Danne innan han hade hunnit åka från Täby hem till lägenheten med snowboard och all packning.

Jag tror jag har fått ett erbjudande i sollentunahem på en lägenhet, det är en stor 3:a på malmvägen. 5900 kronor i månaden. Det kanske går om man bor två. Om jag får erbjudandet så ska jag iallafall gå och kolla på den. Det är kul att kika på lägenheter :-)

Nä nu ska jag gå och lägga mig i sängen och läsa det nya nummret av cosmo som jag fick av Malin igår när hon och Emma var här igår och reseplanerade.

By the way så träffade jag Hanna idag på eftermiddagen och passade på att ge teaterprinssesan credit för hennes senaste föreställning som var helt enormt bra!

Godnatt gott folk och glad påsk önskar dagisfröknen som var påskkärring igår med sjörövarklänning och rosor på kinderna och fräknar! Ibland är det helt fantastiskt kul att jobba med barn!

Puss!

Broken Promise Land

Hallå hallå gott folk!

Jag är för tillfället frisk, yes I'm alive :-) Still going strong, back on track!!!!
Sitter här och fifflar över musik på podden. ust nu står Weeping Willows på tur. en mycket bra skiva! Jag och Danne lyssnade på den på väg hem från Värmdö igårkväll. Den passade då :-) Vi färjade för första gången på egen hand, vi klarade det mycket galant, stolt!
Vi hälsade på systern igår i nya huset, ja eller nya och nya, det är inte så nytt längre men fint är det iallafall. Vi fikade och åt nötbröd för fulla muggar och drack latte på altanen. Sen gick vi ner till vattnet och promenerade ett bra tag. När vi sen kom hem kurrade magarna ganska så mycket så Danne slängde ihop en laxpaj och jag kollade på gamla foton. Nostalgi!

Innna vi åkte till systern så hann vi med ett besök i pingis på morgonen, vi hann även med en bil som inte ville starta sen. Men något historiskt är att jag tankade och BETALADE på OKQ8 igår, det var första gången!

I fredags åkte jag och Danne och tränade efter jobbet. Det var himla skönt för det var så himla lite fok på gymmet. Jag tog steget upp på den svarta mattan och provade skivstången, fan vad tung den är. Jag trodde inte alls att den skulle vara så tung! Påväg hem slank vi in på dagslivs och handlade massa god mat och kvällen tillbringades sedan i köket och i soffan med massor av god mat och let's dance!

Idag var det bara att stoppa in huvudet i tvättmaskinen, mitt nya uttryck för jobbet, för det är så det känns, allt som oftast iallafall. Jag är trött på jobbet, behöver jag ens säga det? Men idag har det varit ganska bra.

Nu är det dasg för Anna Pilh! En av favoriterna!

Kortvecka, snart påsk, Kanske romme! Skönt!

Bye bye!